Dobrodošel Mac uporabnik
MacUporabnik.si

Je spletni portal namenjem vsem uporabnikom mac, ipod in iphone opreme in tistim, ki si želijo to postati.

Imate vprašanje?

Objavite ga v forumu in naši strokovnjaki ter ostali uporabniki Mac opreme vam bodo pomagali.

Še niste registrirani?
Zakaj se registrirati?

Z registracijo si določite svoje uporabniško ime in geslo, ki vam omogoča prijavo na spletno stran in forum. V forumu lahko postavljate vprašanja in sodelujete v pogovorih.

Prijava za uporabnike

Še niste registrirani? Registrirajte se

Objave, ki se navezujejo na iTunes, iTunes Store ali AppStore.

apple.si ne obstaja več?

OdgovorNapisal/-a iPredator » 26. feb 2010, 18:05

Pozdravljeni,
pred kratkim sem hoteli iti na apple.si, torej applovo slovensko stran in mi je vrglo kar na apple.com, v googlu ga tudi ne najde med zastavicami kjer izbereš državo za apple stran pa tudi ni več Slovenije!!!!!!
Zakaj to? Kaj se dogaja?

Lp
iPredator :mrgreen:
Uporabniški avatar
iPredator

Re: apple.si ne obstaja več?

OdgovorNapisal/-a LukaSLO » 26. feb 2010, 20:53

To je APCOM neki rihtal, najprej je iz apple.si vse linke preusmeril na apcom.si itd...

Žalostno je to, da nimam več prevoda uradne strani, vendar kaj čmo :( .
Uporabniški avatar
LukaSLO

OdgovorNapisal/-a iPredator » 26. feb 2010, 21:14

prou res kr neki ubistvu za apple sploh ne obstajamo :cry: , mamo srečo da mamo še svoj itunes ;)

ne razumem kako je to sploh mogoče glede nato da mamo apple store, pru čudn use skp. Upam da se vrnemo na ˝sceno˝. :?
Uporabniški avatar
iPredator

OdgovorNapisal/-a LukaSLO » 26. feb 2010, 21:19

Jaz sem sicer spraševal apcom zakaj so to naredili, vendar pametnega odgovora nisem dobil :). Mogoče če kdo kaj več ve pa naj napiše.
Uporabniški avatar
LukaSLO

OdgovorNapisal/-a dstjepan » 27. feb 2010, 07:45

LukaSLO je napisal/-a:Jaz sem sicer spraševal apcom zakaj so to naredili, vendar pametnega odgovora nisem dobil :). Mogoče če kdo kaj več ve pa naj napiše.

Zahteva je prišla od Appla in sicer za vse strani ki jih je imel MDS (holding, ki je ekskluzivni distributer za Apple po nekaj državah (SLO, CRO, SRB, HU, CZ... in imajo sedež v Budimpešti, miniHQ za ex.YU pa je v Samoboru (podjetje PowerCom Sistemi))).

Razlog: avtorske pravice.

LP
DS
dstjepan

OdgovorNapisal/-a LukaSLO » 27. feb 2010, 12:22

Ampak apple.hr je tudi za nekaj časa prenehala delovati, sedaj pa je nazaj apple.hr ;) .
Uporabniški avatar
LukaSLO

OdgovorNapisal/-a iPredator » 27. feb 2010, 15:45

dstjepan je napisal/-a:
LukaSLO je napisal/-a:Jaz sem sicer spraševal apcom zakaj so to naredili, vendar pametnega odgovora nisem dobil :). Mogoče če kdo kaj več ve pa naj napiše.

Zahteva je prišla od Appla in sicer za vse strani ki jih je imel MDS (holding, ki je ekskluzivni distributer za Apple po nekaj državah (SLO, CRO, SRB, HU, CZ... in imajo sedež v Budimpešti, miniHQ za ex.YU pa je v Samoboru (podjetje PowerCom Sistemi))).

Razlog: avtorske pravice.

LP
DS

Oprosti, sam ne razumem čist nč? :D
LP
Uporabniški avatar
iPredator

OdgovorNapisal/-a Steve Jobs » 28. feb 2010, 19:27

Zgodba s temi "avtorskimi pravicami" je čisto enostavna:

Apple je pred kratkim prevzel družbo, ki je imela sedež na Madžarskem in je glavni dobavitelj slovenskim prodajalcem. S tem je tudi od vseh resellerjev ponovno zahteval, da pridobijo pravice distribuiranja - torej so se morali ponovno certificirati. Ker je zdaj Apple prek te madžarske družbe neposredno navzoč v regiji, ne dovoli, da bi se kdo predstavljal z njegovim imenom. Iz tega razloga so morali vsi resellerji sprejeti zahteve Appla, če so še želeli sodelovati.
Uporabniški avatar
Steve Jobs

OdgovorNapisal/-a ziga.urbajs » 28. feb 2010, 21:19

Žalostno :(

Sent from my iPod touch using Tapatalk
Slika
lp, cmd
Uporabniški avatar
ziga.urbajs

OdgovorNapisal/-a iPredator » 01. mar 2010, 17:19