Dobrodošel Mac uporabnik
MacUporabnik.si

Je spletni portal namenjem vsem uporabnikom mac, ipod in iphone opreme in tistim, ki si želijo to postati.

Imate vprašanje?

Objavite ga v forumu in naši strokovnjaki ter ostali uporabniki Mac opreme vam bodo pomagali.

Še niste registrirani?
Zakaj se registrirati?

Z registracijo si določite svoje uporabniško ime in geslo, ki vam omogoča prijavo na spletno stran in forum. V forumu lahko postavljate vprašanja in sodelujete v pogovorih.

Prijava za uporabnike

Še niste registrirani? Registrirajte se

Vsa obvestila, ki se nanašajo na operacijske sisteme.

Program za foto prezentacije z muziko

OdgovorNapisal/-a Matej_Touli » 13. mar 2010, 13:34

Lep pozdrav vsem skupaj.

Že vrsto let se ukvarjam s potopisnimi predavanji in do sedaj še nisem našel pametnega nasveta, kateri program naj pri tem uporabim. Potrebujem namreč program, ki bi mi omogočal sledeče: na začetku prezentacije bi spustil nekaj fotografij ob točno določenem komadu (cca. 40 fotografij ob določeni glasbi-v tem primeru ne bi nič govoril in bi se samo glasba slišala, fotografije bi se na primer menjale na 6 sekund). Takoj, ko bo na vrsti 41 fotografija, se cikel na 6 sekund prestavi v ročni pomik fotografij, kar pomeni, da od sedaj naprej jaz ročno določam čas, koliko dolgo bo fotografija vidna, hkrati se pa v ozadju slisi glasba, kod podlaga. Ne preglasno, ker bom tu ob fotografijah govoril. Ko pridem npr. do 80 fotografije, se podlaga, ki je bila prej potihem, spremeni v drugo glasbo in glasnost se avtomatično poveča in presledki med fotografijami bodo spet 6 sekund. In nato se vse skupaj nekajkrat ponovi, v smislu, da po 20-ih fotografijah ponovno začnem govorit in glasba zopet postane tisja. Poznam nekaj programov, ki omogočajo, da v prezentacijo vstavim glasbo, kaj pa program, ki mi bo omogočal, da bo prvih 40 fotografij en komad, nato bo od 40. do 80. fotografije več komadov (včasih bom več povedal, včasih manj), pri 80. fotografiji bo pa spet čisto nov komad in tako dalje.

Ne vem ali me sploh razumete kaj sem napisal, ampak vseeno, bom spremljal debato in še naknadno kaj obrazložil. Pozna kdo morda kakšen zgoraj opisan program, ki bi mi to omogočal?

Hvala vam že vnaprej, Matej
Matej_Touli

Re: Program za foto prezentacije z muziko

OdgovorNapisal/-a John » 13. mar 2010, 15:25

Uporabniški avatar
John

OdgovorNapisal/-a Avian » 13. mar 2010, 22:41

A Keynote tega ne omogoča ?? sicer bi moral izdelati vsak slide posebej.

Ne poznam preveč teh programov (pač nisem nikoli rabil)

lp Avi
"Sound is fifty percent of the motion picture experience" - George Lucas
Uporabniški avatar
Avian

Kraj: Vrhnika

OdgovorNapisal/-a Steve Jobs » 20. mar 2010, 12:25

Meni recimo iPhoto čisto zadošča. Novi Aperture ne nudi nič dodatnega?
Uporabniški avatar
Steve Jobs

Vrni se na Mac OS in Windows

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost