Dobrodošel Mac uporabnik
MacUporabnik.si

Je spletni portal namenjem vsem uporabnikom mac, ipod in iphone opreme in tistim, ki si želijo to postati.

Imate vprašanje?

Objavite ga v forumu in naši strokovnjaki ter ostali uporabniki Mac opreme vam bodo pomagali.

Še niste registrirani?
Zakaj se registrirati?

Z registracijo si določite svoje uporabniško ime in geslo, ki vam omogoča prijavo na spletno stran in forum. V forumu lahko postavljate vprašanja in sodelujete v pogovorih.

Prijava za uporabnike

Še niste registrirani? Registrirajte se

Vse, kar se nanaša na iPhone in dodatke za iPhone.

Tezave z instaliranjem programov

OdgovorNapisal/-a klebsiela » 14. mar 2010, 19:56

Zdravo,tri dni sem ponosem lastnik 3GS z Hrvaske. Od takrat ves cas nekaj instaliram in brisem itd, itd. Lepo sem napredoval, sedaj pa se je pojavila prva tezava. Nekako ne znam instalirati pravilno progamov.
Imam torej 3GS 3.1.2. Jailbreakal sem ga s blackra1n. Mislim da gre za tako imenovani tethering jailbreak, ko se mi izkljuci, ga moram spet jailbreakat a pri tem nic ne izgubim.
Nato sem zacel nalagati programe. In sicer sem najprej preko Cydie naložil appsync. Potem sem preko iTunesa naložil brezplačni Accuweather. Ikona se je prikazala na iPhonu in dela. Potem pa sem naložil še tri programe. Dva uradna brezplačna in enega neuradnega(ipa). Na iTunesu izgleda vse v redu. Pod zavihom applications so vsi stirje zavedeni in odkljukani. Odkljukana je tudi opcija sync applications. Ikone v displayu iPhona, ki je na iTunesu so na mestu. Ko potem izvedem sinhronizacijo pa se te ikone in ocitno tudi programi ne prenesejo na iPhone in jih tam ni!!
Nekaj programov sem instairal tudi preko installousa in ti se na iphonu prikazejo.
Tu so slike.

http://www.flickr.com/photos/42041013@N06/4432404438/

http://www.flickr.com/photos/42041013@N06/4432404434/

Kaj delam narobe?

LP
Bojan
klebsiela

Re: Tezave z instaliranjem programov

OdgovorNapisal/-a Steve Jobs » 14. mar 2010, 20:55

Mislim, da za tvojo težavo trenutno še ni rešitve. Gre za nekompatibilnost jailbrekanih telefonov s trenutno drugo uradno programsko opremo za povezovanje (iTunes). Verjetno bo kamlu bolj popolna različica jailbreaka (če bodo našli luknjo) na voljo tudi za tvojo verzijo iPhoneOS, ki predvidevam da je 3.1.3.
Uporabniški avatar
Steve Jobs

OdgovorNapisal/-a klebsiela » 14. mar 2010, 21:03

Ne ni ampak je 3.1.2. kot sem omenil....
Bojan
klebsiela

OdgovorNapisal/-a Steve Jobs » 14. mar 2010, 21:40

Bolj sem imel v mislih, če gre za novi Bootloader. Narobe sem se izrazil. Če pa ne gre, se mi pa zdi, da bi ponovno sveže nalaganje 3.1.2 iPhoneOS na telefon, ki si ga predhodno s Pwnage Jailbreakal, moral delovati.
Uporabniški avatar
Steve Jobs

OdgovorNapisal/-a klebsiela » 14. mar 2010, 22:27

REŠENO!
Brezveze sem zgubil par ur s srfanjem po domačih in tujih forumih..... Zdaj pa še sam ne vem kaj sem tocno naredil.
1) Najprej sem deinstaliral in ponovno instaliral appsync in potem resetiral iPhone. To jasno ni nič pomagalo.
2) Potem pa sem odstranil se Accuweather, ki sem ga prej edinega uspel namestiti po principu "namesti eno brezplacno aplikacijo z iTunes".
3) Potem sem najprej namestil in sinhroniziral en drug program in je cudezno slo, potem se enega za njim in sinhroniziral potem pa se tri naenkrat in vse laufa.
Cudez
Vseeno hvala

LP
Bojan
klebsiela

Vrni se na iPhone

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov